Noticia_Cruella.jpg

Altres notícies

Cinemes Can Castellet signa un conveni amb l'associació de comerciants "Sant Boi Comerç"

Cinemes Can Castellet signa un conveni amb l'associació de comerciants "Sant Boi Comerç" per promoure el comerç local.

La teva invitació per a veure Mary Shelley

En obert el divendres 12 de març de 2021 a les 22h a la plataforma Benecé Online dels Cinemes Can Castellet (passi únic)

Avis i àvies, us esperem al cinema!

Amb el carnet de la Gent Gran, les sessions dels dijous no festius us surten a 2 € i les primeres sessions dels dimecres i divendres no festius, a 4,20 €

Obrim el cinema tots els dies de Setmana Santa

Els Cinemes Can Castellet estaran oberts tots els dies de Setmana Santa, inclosos el dilluns 29 i dimarts 30 de març i el dilluns 5 d'abril

7 curiositats per donar la benvinguda a la nova 'Cruella'

archivado en: Estrenes, Promoció
A Cinemes Can Castellet estrenem 'Cruella', una nova producció de Disney dedicada a la història mai explicada d'aquest personatge malvat. Per celebrar-ho, us portem 7 dades curioses que l'envolten!

Si fa anys vam tenir una pel·lícula dedicada a la retorçada Maléfica de 'La bella dorment', era d'esperar que també en tindríem una dedicada a una de les vilanes més estimades de l'univers Disney: la Cruella de Vil! Un personatge retorçat i pertorbat que ha estat el terror en persona per a les famílies amb gossos dàlmata a casa. Ara, a Can Castellet ens arriba aquesta nova producció en forma de comèdia dramàtica i d'aventures dirigida per Craig Gillespie.

Està ambientada en el Londres dels anys 70 i explica els orígens d'aquest personatge, des de la seva infància com a Estella, el seu nom real, fins a la seva transformació en Cruella. Una evolució on la Baronesa von Hellman, llegenda de la moda, té un paper important! I és que Estella és jova, intel·ligent i una gran estafadora decidida a trobar l'èxit amb els seus dissenys de moda. Un dia, els dissenys d'Estella criden l'atenció a la gran von Hellman i a partir d'aquí la seva relació desencadenarà una sèrie d'esdeveniments molt convulsos que faran que Estella es converteixi en l'estrident i venjativa Cruella. Us animeu a recórrer amb nosaltres les curiositats més destacades d'aquest personatge des de la seva aparició fins a la seva reencarnació?

1.Una Cruella literària

El personatge de la Cruella de Vil va ser creat per l'escriptora Dodie Smith, qui la va introduir en el conte infantil 'The Great Dog Robbery' publicat el 1956. Més tard, el llibre canviaria el seu nom per l'ara conegut '101 Dálmatas'

2. Una nova era

Amb l'estrena de '101 Dálmatas' el 1961, la pel·lícula es va convertir en la primera de Disney que tenia lloc en l'època contemporània. Totes les històries anteriors havien estat basades en princeses i prínceps sense data concreta. Però en una escena de '101 Dálmatas' es pot veure un diari que data del 1952.

3. En mans d'un sol artista

A diferència dels altres personatges de '101 Dálmatas', la Cruella de Vil va ser l'únic que va estar animat per un sol artista en Marc Davis. Segons ell, es va inspirar en les actrius Bette Davis i Mary Wickes per dissenyar-la. De fet, aquesta última va ser l'encarregada d'encarnar el personatge per les proves d'animació i d'actuar segons la seva personalitat per tal que Davis en pogués agafar referències de cara als seus dibuixos.

4. Amb molta personalitat

El personatge de la Cruella de Vil és d'aquells antagonistes que destaquen per l'extravagància del seu aspecte. Sempre ha estat caracteritzada pels seus grans i amples abrics de pell, les seves sabates de taló punxegudes, una llarga cigarreta que sempre reposa als seus llavis pintats de color vermell i, sens dubte, el seu cabell tenyit meitat de negre meitat de blanc. El seu tret més conegut i el primer que cerquem quan s'acosta Carnestoltes i Halloween i volem disfressar-nos d'ella!

5. Una obsessió ben clara

Sabeu perquè la Cruella està obsessionada amb els petits Dálmata? Perquè en gossos d'aquesta raça, que són molt poc peluts, el pelatge només és suau quan són cadells. És per això que la seva obsessió la porta darrere dels més petits! En canvi, a mesura que envelleixen, el seu pelatge es torna més gruixut i ja no és útil per aquells abrics de pell que Cruella llueix diàriament. Tot això ho va explicar ella mateixa en la pel·lícula de 1996, protagonista de la nostra següent curiositat!

6. El primer remake

La pel·lícula '101 Dálmatas: ¡Más vivos que nunca!' de 1996, la versió no animada, va ser el primer remake Disney va fer d'una de les seves animacions, amb una fantàstica Glenn Close en el paper de Cruella. I no es va acabar aquí, el 2000 va arribar un segon remake anomenat '102 Dálmatas', també amb Close com a antagonista.

7. Un repertori estrella

Acabem les curiositats parlant del present i de les dues grans protagonistes que han donat vida a la història desconeguda de la 'Cruella' que tenim aquests dies en pantalla. Per una banda, sota el paper de la Cruella de Vil tenim a la jova americana Emma Stone, actriu que el 2017 va ser la més ben pagada del món, va ser anomenada per la revista 'Time' com una de les 100 persones més influents del món i va rebre l'Oscar a Millor Actriu per 'La La Land'. I en el personatge de l'elegant von Hellman tenim a la llegendària i única Emma Thompson, actriu britànica amb un ample repertori de papers inoblidables a l'esquena, entre els quals destaquen els seus dos Oscar a Millor Actriu per 'Regreso a Howards End' del 1992 i el de Millor Adaptació per 'Sentido y sensibilidad' del 1995.


Comparteix a xarxes socials