Documental

Helmut Newton: The bad and the beautiful Helmut Newton: The bad and the beautiful
PRÓXIMAMENTE

Helmut Newton: The bad and the beautifulrecomendado para edades 7

Les dones van ser sens dubte l'essència del treball del llegendari fotògraf Helmut Newton. Les estrelles dels seus icònics retrats i editorials de moda ? des de Catherine Deneuve fins a Grace Jones, Charlotte Rampling o Isabella Rossellini ? donen finalment la seva interpretació sobre la vida i obra d'aquest controvertit geni. Un retrat fet ara per les retratades llavors. Provocatiu, revolucionari i subversiu, la seva representació de les dones continua provocant una pregunta: elles eren protagonistes o objectes?

FECHA ESTRENO:22/12/2022
DURACIÓN:89 min.
DIRECTOR:Gero von Boehm
REPARTO:Helmut Newton, Isabella Rossellini, Charlotte Rampling, Catherine Deneuve, Grace Jones, Claudia Schiffer, Marianne Faithfull, Anna Wintour
GÉNERO:DocumentalBiográfico

Dijous d'art: Pina 3Drecomendado para edades A

Homenaje de Wim Wenders en 3-D a la bailarina y coreógrafa alemana Pina Bausch, maestra de la danza, en un documental que recoge principalmente los testimonios de sus colaboradores.

FECHA ESTRENO:30/03/2023
DURACIÓN:103 min.
DIRECTOR:Wim Wenders
GÉNERO:Documental
Kusama. Infinito Kusama. Infinito
PRÓXIMAMENTE

Kusama. Infinitorecomendado para edades

Una de les artistes més famoses del món, Yayoi Kusama va aconseguir alliberar-se de la rígida societat en la qual es va criar i va superar el sexisme, el racisme i la malaltia mental per a portar la seva visió artística a l'escena mundial. Als 88 viu en un hospital psiquiàtric i continua creant art.

FECHA ESTRENO:26/01/2023
DURACIÓN:76 min.
DIRECTOR:Heather Lenz
GÉNERO:DocumentalArte
Robert Doisneau, a través de la lente Robert Doisneau, a través de la lente
PRÓXIMAMENTE

Robert Doisneau, a través de la lenterecomendado para edades

Documental que repassa la vida i trajectòria artística de Robert Doisneau, dirigida per la seva neta Clémentine Deroudille. El mític fotògraf de l'immortal "El petó", que va rebutjar unir-se en Magnum a Robert Capa i Henri Cartier-*Bresson, és un dels pilars fonamentals de la fotografia del segle XX. Va aconseguir pertànyer, per dret propi, a un selecte grup d'artistes que avui es consideren els grans mites de la fotografia universal. A través d'una selecció de fotografies i vídeos de la seva esfera personal i professional, i d'una sèrie d'entrevistes a persones del seu entorn més pròxim, es contextualitza la magnitud del que va suposar la figura de Doisneau en el món de la fotografia, a més d'una faceta de l'artista desconeguda fins al moment. En aquest treball es traça la trajectòria d'aquest ex fotògraf oficial de les fàbriques Renault, però sobretot revela algunes facetes poc conegudes del seu treball (el seu amor pel color, els seus informes a l'estranger) o de la seva personalitat, com la seva por a la multitud. Una oportunitat única d'aproximar-se d'una forma diferent de l'obra del fotògraf obstinat a mostrar la vida no com és, sinó com a ell li hagués agradat que fos.

FECHA ESTRENO:25/11/2022
DURACIÓN:83 min.
DIRECTOR:Clémentine Deroudille
REPARTO:Clémentine Deroudille, Éric Caravaca
GÉNERO:DocumentalBiográfico

Gabi, del 8 als 13 anys VOSErecomendado para edades 7

Gabi simplemente quiere ser Gabi. Un deseo que parece sencillo, pero que no lo es. Gabi se siente diferente. Aunque en sus 8 años de vida, decir las cosas claras nunca le ha supuesto ningún problema. Pero cuando la familia se traslada a un pequeño pueblo y llega a la pubertad, las cosas empiezan a cambiar.

FECHA ESTRENO:01/12/2022
DURACIÓN:77 min.
DIRECTOR:Engeli Broberg
GÉNERO:Documental