Documental

McCurry, la búsqueda del color McCurry, la búsqueda del color
PRÓXIMAMENTE

McCurry, la búsqueda del colorrecomendado para edades 7

Analiza desde dentro la vida y obra del fotógrafo Steve McCurry, muy conocido por su retrato de la chica afgana de la portada del National Geographic. El fotógrafo, sus familiares y amigos dan vida a las historias que hay detrás de sus fotografías más emblemáticas. Con acceso único a su proceso creativo y a imágenes inéditas, descubrimos su compromiso de registrar lo que define y une a los seres humanos en su búsqueda del color.

FECHA ESTRENO:29/11/2022
DURACIÓN:92 min.
DIRECTOR:Denis Delestrac
REPARTO:Sharbat Gula, Anthony Bannon, Robert Dannin, Bruce Duffy
GÉNERO:Documental
Dijous d'Art: Exit Through the Gift Shop Dijous d'Art: Exit Through the Gift Shop
PRÓXIMAMENTE

Dijous d'Art: Exit Through the Gift Shoprecomendado para edades A

Thierry Guetta és un francès que viu a Los Angeles i l'única obsessió del qual és gravar-lo tot amb la seva càmera de vídeo. A poc a poc es va introduint en el món de l'art urbà i arriba a conèixer a Banksy, l'artista urbà més famós de la història. En els títols de crèdit oficials no apareix cap director o guionista; tan sols "Un film de Banksy".

FECHA ESTRENO:30/06/2022
DURACIÓN:83 min.
DIRECTOR:Banksy
GÉNERO:ComediaCrimenDocumentalHistórico
Docs per tu: La cigüeña de Burgos Docs per tu: La cigüeña de Burgos
PRÓXIMAMENTE

Docs per tu: La cigüeña de Burgosrecomendado para edades A

La directora de la pel·lícula és una adolescent quan, després del funeral del seu pare, llegeix la vida de mort en els periòdics. “Per què no sé res de tot això?” Filla d'un anarquista condemnat per terrorisme durant la dictadura franquista i afiliat al partit comunista durant el seu empresonament, partit pel qual serà regidor a Barcelona durant les primeres legislatures democràtiques, Joana Conill comprèn que el seu pare, company de jocs i aventures, va decidir no contar-li la seva vida. Per què? Mentre roda la pel·lícula, la filla aprendrà a ser directora de cinema, com quan era petita i jugaven a resoldre misteris, en un viatge al país de la memòria on les peces mai encaixen. Si la memòria és impossible, què és el que ens impulsa a buscar?

FECHA ESTRENO:28/08/2022
DURACIÓN:84 min.
DIRECTOR:Joana Conill Amelivia
GÉNERO:Documental
Docs per tu: Pussy Riot: Una plegaria punk Docs per tu: Pussy Riot: Una plegaria punk
PRÓXIMAMENTE

Docs per tu: Pussy Riot: Una plegaria punkrecomendado para edades 12

Filmada al llarg de sis mesos PUSSY RIOT: UNA PREGÀRIA PUNK narra la increïble història de Nadia, Masha i Katia, tres jovenes membres del col·lectiu feminista d'art Pussy Riot que van realitzar una pregària punk de quaranta segons a l'interior d'una de les principals catedrals de Rússia. Aquesta actuación provocó el seu arrest acusades d'odi religiós i culminó en un judici que ha transcendit a la resta del món i que ha transformat la imatge de la societat russa per sempre.

FECHA ESTRENO:26/07/2022
DURACIÓN:90 min.
DIRECTOR:Mike Lerner, Maxim Pozdorovkin
GÉNERO:Documental
Docs per tu: El niño de fuego Docs per tu: El niño de fuego
PRÓXIMAMENTE

Docs per tu: El niño de fuegorecomendado para edades 18

Aleixo Paz és ‘El nen de foc’: el supervivent d'un tràgic accident que el va deixar amb severes cremades en el 91% del seu cos. Encara així, Aleixo lluita cada dia contra les mirades impertinents i el dolorós record de l'accident, intentant superar la seva por i la seva ira a través de la paraula. Què hi ha després de vèncer la mort quan ja no esperes res de la vida?

FECHA ESTRENO:27/09/2022
DURACIÓN:89 min.
DIRECTOR:Ignacio Acconcia
GÉNERO:Documental
Docs per tu: I Am Not Your Negro Docs per tu: I Am Not Your Negro
PRÓXIMAMENTE

Docs per tu: I Am Not Your Negrorecomendado para edades 12

Raoul Peck reimagina Remember this house, l'obra inacabada de l'activista pels drets dels afroamericans James Baldwin. Utilitzant fragments extrets del llibre original, el documental aporta una visió genuïna sobre el racisme als Estats Units contada a través de les vides i posteriors assassinats de tres amics íntims de l'autor: Martin Luther King Jr., Medgar Evers i Malcolm X. Aclamat per la crítica del seu país, el documental, que reflecteix el conflicte racial entre la població blanca i la població negra als Estats Units, ha rebut múltiples guardons que han culminat amb una nominació als Oscar en la categoria de Millor Documental.

FECHA ESTRENO:25/10/2022
DURACIÓN:90 min.
DIRECTOR:Raoul Peck
REPARTO:Samuel L. Jackson (narración), James Baldwin, Dick Cavett, Shumerria Harris
GÉNERO:DocumentalHistórico